-ymse saker

Det er så snedig med super chunky garn. Det kan brukes til så mangt, som f eks det jeg kaller interiør garnet. Det kan brukes til å pynte litt på noen lys. Så velkommen til www.min-design-strikk.no om du ønsker inspirasjon til sysleriene dine.

image

Denne helgen er det julemarked eller averøyas julesirkus jeg skal være med på. Sammen med mange andre skal jeg ha en bod. Der skal jeg selge noen tidligere syslerier og selvsagt det nye fine super chunky garnet mitt (noen ferdige modeller med det også). Bor de i nærhet av averøy, så ta turen innom bruhagen sentrum!

image

Da jeg fant siden "strikk for livet" på facebook, om premature og nyfødte barn på sykehuset haydom i tanzanina som trenger varme klær. Tenkte jeg at her kan jeg bidra med mine syslerier. Det som var ekstra kjekt var at datteren min marie, også ville bidra med å strikke luer. Det synes jeg var kjempe fint og til nå har hun strikket fire luer.

Jeg har jo en del garn liggende, så å dele litt av mitt garnlager er en glede. Så vet jeg det vil varme noen som sårt trenger å få kjenne varme på de små kroppene sine.

Man kan stirkke hvordan man ville og man finner informasjon inne på siden deres på facebook.

marie har strikket to luer og de blir snedig med slik sjateringer i garnet

 

de har behov for luer til litt større barn også,så marie strikket en i litt større størrelse også
disse to luene har marie strikket i merino-ull garn,deilig og myke
to små luer i alpaca garn og rhema thermal wolle garn
teppet er strikket i alpaca garn, etter det var ferdig skylte jeg det opp og tok det noen runder i tørketrommelen
en liten kuvøse-genser i alpaca garn, vil varme godt for en liten prematur baby

1 Comment

For noen uker siden, var familien min og jeg på vår amerika reise. Det var en fantastisk flott tur og det var helt flotters-toppers å få se igjen eveline jenta mi.  Jeg hadde et ønske-kjøp før reisen og det var: finne garn å ta med i kofferten hjem. Det er noen garn butikker i chicago og ved god hjelp av min manns gps, ja så fant oss loopy yarns 🙂 Da var gleden riktig så stor for meg, for jeg har slik en lidenskap for garn og ser det som en suvenir og stor glede å fylle på garn lageret mitt hjemme. På sett og vis har jeg jo veldig mange meter med garn fra før, men garn kan man da aldri få nok av. Jeg kjøper heller garn enn masse klær på slike ferie turer. Saken er jo nemlig, at alle meterne med garn blir jo til slutt klær i en eller annen fasong.
 I denne loopy yarns  butikken fant jeg fantastisk flott garn, merino og cashmere, baby alpaca, merino og mulberry silk og baby merino ull. Når jeg fant ut at det var mer plass i kofferten, ja da tok vi turen dit dagen etterpå også. Damene i denne butikken, var skjønne og trivelige. Så jeg fortalte litt om sysleriene mine og jeg hadde en riktig så hyggelig handel hos loopy yarns.

 Særdeles fornøyd med å finne denne butikken
 En rekke med håndfarget garn 
 Det er storveist artig å bare gå å kjenne på diverse forskjellig garn kvaliteter 
 Sannelig hadde de også en garn bar 🙂
 Plank i pannen og riktig så nøgd med garn fangsten. De litt store og tykke pinnene, ble aldri med hjem
                          
Tilsammen ble det 5503 meter med deilig og mykt garn med hjem. Hespene er på 400 meter hver, så da kommer man langt med et par hesper 🙂
Håndfarget garn i merino og cashmere, fra anzula yarn
Baby alpaca, fra cascade yarns. Skal bli til genser til eveline jenta mi og en til meg selv
Baby merino, fra malabrigo yarn
i flere farge sjatteringer

som skal bli til arm-varmere el skjerf

Merino ull og mulberry silk, fra heritage. Jeg har begynt på en jakke til meg selv, med gamle mønster rapporter. Garnet er aldeles nydelig å strikke av

4 Comments

Jeg fant en garnbutikk til, når vi var på ferie i riga i sommer. En flott butikk med masse sjel, hobbywool het den. Den eies av en mann, men det var en meget hyggelig dame som stod der når jeg var der. Vi skravlet i vei  om diverse garn, hekle og strikke syslerier. Da jeg sa jeg var fra norge, sa hun at hun skulle på gave og interiør messen på lilelstrøm nå i høst. Så for dere som tenker dere en tur dit, kan det være verdt å finne denne standen.

De hadde logo sin, malt på murveggen i butikken
I denne butikken var det diverse håndlagede hekle, strikke og filtede varer å kjøpe. Her er det mange heklede kaktuser, samt en heklet kake
Strikkede hunder med lange ører og snuter
Her er noen artige filtede blomster
Jeg likte så godt måten de viste frem noen av varene sine, som f eks sammen med dette fine gamle skapet eller som bildet over med en gammel rulle
Så noen finfine strikkede votter
Fine kjoler! Mur veggen likte jeg veldig godt også. Inne enden av hjørnet der, er der en dør inn til et rom med garn
Enda en fin kjole og en finfin gammel murvegg
Her fant jeg et lite skattekammer med garn. Jammen ikke lett å velge altså. Den hyggelige damen tvinnnet opp noe silke og merino ull garn til meg. Heldig var jeg altså : )
Så glad og fornøyd var jeg etter å ha funnet denne hobbywool butikken
Det rødorange garnet er merino ull, kostet meg ikke mange kronene. Det lille beigebrune nøstet er silke, gleds meg til å lage noe syslerier av det altså. Dette nøstet fikk jeg av den hyggelige damen, hun fikk helt til å få den ordentlig på garntvinna
Det grønne garnet er silke, merino, viscose og mohair. Det blå er silke, viscose og mohair. Det brune er merino ull. Nøstet under det brune er også silke. Nå har jeg til litt forskjellig syslerier. 
Hei så lenge og lag dere god weekend 🙂

2 Comments

I ferien var familien min og eg på tur i riga. Det var riktig så flotters. Så gleden var stor da jeg faktisk fant begge de garnbutikkene jeg hadde funnet på nettet. Det ble litt garn, men skulle gjerne hatt mer da gitt. Butikken tines, er i utgangspunktet en butikk hvor de selger strikkede og heklede plagg, men de hadde noe garn. Denne butikken har også en nettside www.tines.lv og en hyggelig betjening.

 Fine farger i 100 % ull
 Garnet er litt stivt, men etter en tur med vasking blir det mykere
100 gram garn kostet ikke meget, samt at det også er det 350 m, pr nøste. Så det kan bli meget ut av det garn kjøpet her, med fem nøster.

Eldste jenta mi, eveline, har reist som utvekslingsstudent til usa. Hun dro på onsdag og blir borte i et år. Det blir et år med mange nye opplevelser, erfaringer, møte med andre mennesker og kulturer. Et spennende år for oss alle. Hun skal bo hos en hyggelig familie i plymouth, wisconsin.
Jeg kommer til å savne eldste jenta mi riktig så massemasse, men jeg vet hun vil få et år hun vil minnes med stor-stor glede.
Der er jo så mye snedig kommunikasjon, så kontakten oss imellom, ja den blir bra vettu. Veldig masse glad i eveline jenta mi og ønsker henne alt godt hos den nye "familien" sin.

 To gode søstere
 Hmmmmmmmmm
 Avreise på gardermoen og mange følelser for alle
Eveline jenta mi, med hjerteputa under armen. Klar for nye opplevelser. 34 ungdommer på vei til chicago. Jeg er stolt av jenta mi og veit hun vil klare deg riktig så bra

Jeg er så heldig å ha fått en del heklede håndarbeider etter bestmødrene til mannen min. Det som er så fantastisk ved denne heklede blonden, er at den er heklet med et garn som er tynt som en litt tykk sytråd. Da er det ganske fasinesende å tenke seg, hvor tynn heklenålen har vært og hvor lang tid moren til min svigermor har brukt på denne flotte håndarbeidet. Jeg gleder meg å bruke den til pynt på et stikkeskjørt jeg sysler med.

 Du ser noe av garnet eller tråden som er brukt. Imponerende å hekle med slikt tenker jeg
 Flott!!
Vakkert å ha få slike skatter synes jeg  

5 Comments

Jeg er så heldig å ha en mamma som tar vare på det meste. Denne engelen fant jeg, da jeg var hjemme hos min mor og far i julen. Nå har jeg scannet denog tenker å bruke den til pynt på noe jeg sysler med for tiden. Jeg synes den er riktig så nydelig. Bak på engle glansbilde står det årstallet 1948, og det ser ut til at det er en gave til min mor fra hennes bror.

2 Comments

For tiden, det vil si de siste 6 og halv ukene. Har jeg gått på på (gjør fortsatt så) en nokså streng diett. Skal ikke spise matvarer som inneholder vanlig mel, melke produkter, egg, sukker, gjær, eddik og alkohol. Har vært veldig streng med meg selv, litt flink da. Denne dietten er slettes ikke fordi jeg trenger å ta av noen kilo på kroppen min (den burde heller fått på noen kilo), men som en helsebringende tiltak vil jeg si. Etter oppskrift og oppfølging fra Balderklinikken, skal jeg teste ut om dette kan virke positivt på min ME diagnose og ikke minst pga daglige mage/tarm smerter som følger med. Håper snart jeg kan begynne å tilføre de ulike matvarene igjen,det skal i hvertfall bli stas.
Jeg har også begynt med melksyrebakterier, i pulverform. Smaker og lukter ikke bra, men i Nestlè sin fruktpurre, går det bedre. Jeg tilfører denne bakterien, fordi det ikke finnes slikt i tarmene mine. De mener det er "lekk tarm" som årsaken til dette. Meget rart med denne kroppen gitt, men snedig en kan finne ut av ting. Så får vi se og hva tiden vil vise om det virker bra for meg. 

Så for tiden drømmer jeg om å spise; http://www.tine.no/

Norvegia ost er jo fantastisk godt og særlig med brelett,litt mye brelett også faktisk. 

Jeg er veldig begeistret for rømme. Det kan man jo bruke til det meste. http://www.tine.no/

Brunosten er også god, med min mors hjemmlaget jordbær syltetøy og masse brelett. http://www.tine.no/
Jeg ser virkelig frem til å smake det her igjen og håper magen min synes det er helt greit.