-mine strikkede jakker

Liker du koftestrikk? Da vil du kanskje også godt like Hyttekofte, som kan strikkes både til herre og dame. Du strikker Hyttekofte i Sandnes Alpakka (100% alpakka). Så da får du deg en riktig god og varm kofte. Hyttekofte er i garnpakke i nettbutikken https://www.arnhildskatvedt.no/  og du finner den også som oppskrift i strikkeboken, Knitting Woman - medisin i hver maske.

Foto Per Kvalvik

God strikkemandag og velkommen tilbake. Strikkehilsen fra Arnhild 🙂

Det er visst poppis med spettet-strikk denne høsten. Denne modellene av spettet strikk, er det min fine og greie nabo som har strikket for meg. Tanken om en spettet-strikk, ble til i løpet av sommeren, så modellen var ferdig tidlig i høst. Dette er en varm, deilig og super jakke å slenge på seg, særlig for høstdagene som nå er her.

Spettet-strikk, fra min-design-strikk, kan du strikkes i mange fargevarianter. Strikkes i DROPS Alpaca og DROPS Alpaca Silk Brushed.

_MG_6517

Kos dere med høstdager og keep on knitting!

Klem fra arnhild 🙂

Det er så kjekt at "ingerkofta" nå er klar til og brukes hver dag. Den har fått navn etter min mor som er slik kreativ, samt at hun hadde en genser med deler av dette mønsteret på når jeg var liten. Den genseren var i hvit med rød, grønn, blå og gult mønster. Ønsker du å strikke "ingerkofta", så er den i garnpakke i nettbutikken min http://www.min-design-strikk.no/products/strikket-kofte-ingerkofta-i-drops-alpaca 

image

image

 

imageimage

image

 

Det er så stas å få sende ut mange garnpakker til oversized stripestrikk jakke 🙂 Den har blitt en bestselger hos min-design-strikk og gleder meg stort. Jakken er også mulig å strikke i andre fargekombinasjoner. Garnpakken finner du her http://www.min-design-strikk.no/products/oversized-jakke-i-drops-alpaca-silk-og-drops-alpaca 

 

Ønsker du garnpakken i andre farger, er det også mulig vettu
Ønsker du garnpakken i andre farger, er det også mulig vettu

 

Da vi var på vår usa ferie forrige sommer, kjøpte jeg mange meter med garn. Denne jakken har ligget en stund før den ble helt ferdig. Gamle norske mønstre har vært en inspirasjon og sammensetning fra flere har blitt gammelt mønster i nytt design.

 

Garnet jeg har brukt er fra cascade yarns. Merino og mulberry sike er garnet laget av, et riktig så deilig og mykt garn (heritage silk).
Garnet jeg har brukt er fra cascade yarns. Merino og mulberry sike er garnet laget av, et riktig så deilig og mykt garn (heritage silk)

 

De gamle norske mønstrene er riktig så fine og jeg har satt sammen fra flere forskjellige
De gamle norske mønstrene er riktig så fine og jeg har satt sammen fra flere forskjellige mønsterrapporter

 

Mini-fletter i vrangbordene har jeg også brukt på denne jakken. Noen paljetter har jeg også sydd på.
Mini-fletter i vrangbordene har jeg også brukt på denne jakken. Noen paljetter har jeg også sydd på

 

Ordprinten -eg ser en annen veg enn deg-
Ordprinten -eg ser en annen veg enn deg-

 

Jeg takker så mye for at du er innom siden min og ser. Det setter jeg stor pris på også ønsker jeg dere finfine høstdager.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leste i et magasin her forleden og der stod det at "oversized" strikket jakke el genser er et must i høst!!! Denne jakken her strikket jeg høsten for en del år siden, så heldig er altså jeg som allerede har et slik "must" plagg i klesskapet mitt. Jakken er strikket på veldig tykke pinner og garnet er det også god tykkelse på. Garnet er fra drops, garnstudio og heter highlander (men de har ikke dette garnet i sitt sortiment lenger).
Strikketeknikken jeg har brukt på jakken er halvpatent, hvilket gjør jakken lett. Noe som er greit siden den er relativt lang for meg som er liten

 Fargene er helt supre høstfarger

 Ja, den er virkelig "oversized", men riktig så kjekk til mange av mine klær
Har også på denne jakken brukt raglan felling og armer. Etter at alt ble satt inn på en pinne, ser det ut til at jeg strikket to omganger rett og to omganger vrang

Knappene jeg har brukt er store tre-knapper. For å holde jakken sammen, tok jeg perler på et tynt snøre og laget det som et lite armbånd. Så vips holder det jakken igjen 

Noe sier meg, at også denne høsten vil jeg bruke "oversized" jakken min en del
Takk for at du sveivet innom siden min og en riktig god weekend ønsker jeg deg 🙂

Da vi var i usa i sommer kjøpte jeg meg jo en del garn hos loopy yarn i chicago. Noe av dette garnet er blitt til denne bolero jakken til eveline jenta mi. Hun ville ha en jakke som var kort og med litt heklekanter på. Jakken er strikket i alpaca lace (baby alpaca) fra cascade yarns. Et tynt, lett og deilig garn, så jakken er super lett.

Eveline ønsket seg en kort jakke, så da er bolero en finfin fasong. Armene har ikke noen vrangbord, så de får en fin rullekant siden det er rettstrikk
En heklekant som er rundt nede
knappestolpene
samt rundt hals åpningen

Vakkert vær har det vært ute i dag, fortsett med å lage deg gode høstdager

5 Comments

I våres strikket jeg denne jakken til marie jenta mi. Garnet er sterk (alpakka, merino ull og litt nylon), fra du store alpakka. Et lett og godt garn å strikke med. Nå som høsten kommer blir jakken fin å ha til litt "hustrige" dager.

 Etter maries ønske skulle jakken være i lilla og rosa

 Jakken har god fasong og den har litt lengde, samtidig som den ikke er for lang
 Lommer ønsket marie også å ha. Dette er min første strikke modell hvor jeg har laget til lommer og må si jeg synes det gikk riktig så greit å få til

                                                                                         

Jakken har mini-flette-teknikk i vrangbordene både på armene, nederst på jakken, samt rundt halsen og knappe-stolpene
Raglan-armer er en veldig snedig måte å strikke på synes jeg 
Hjerte-knapper etter maries eget ønske. Knappe-stolpene strikket jeg samtidig med jakken, meget snedig det også
Ønsker dere alle en riktig god weekend 🙂
Takk for at du kikket innom :))

3 Comments

I februar begynte jeg å jobbe litt hos norsk flid husfliden, i kristiansund. Der er jeg to en halv time, en gang i uken. Når man jobber i en butikk med garn, så må man jo lage til litt syslerier av det garnet som finnes der. Dette deilige garnet er med i serien dreamline, fra du store alpakka. Det er et fantastisk, mykt og deilig garn i suri alpakka og nylon som heter air. Garnet er håndmalt og gir en dus og fin stripe effekt. Jakken er strikket i helpatent, noe som gjør den ekstra lett med dette air garnet. Den gir en super følelse å ha rett på huden. Rundt hals og arm kantene har jeg brukt et annet garn fra dreamline serien, som heter soul (baby alpakka og nylon). Jeg har pyntet på med perler, en vakker porselens knapp, fotoprint og ordprint.

Diss fargene er skikkelig vårlig. Riktig så lekre

Når jeg strikker jakker eller gensere, så liker jeg godt å bruke raglan felling. Det er riktig så snedig

Helpantent strikk gir et luftig og lett plagg. Særlig med dette garnet  

 Litt perler må til rundt halskanten

 Her har jeg heklet i helt vanlige fastmasker
 En enkel perlekant og heklebord er alltid fint som litt effekt
 Langelange heklekanter
 Denne yndige og nydelige porselen knappen kjøpte jeg på stryn. Det er en snella og petronella knapp
Md ordprinten; -under skyene er alle vi-
Dette fotoprintet er fra et kort
Langs kanten nede på jakken og "midtstolpene" har jeg heklet i dobbelt air garn

4 Comments

Huhei, denne jakken lå jammen meg lenge før den bli ordentlig ferdig. Ikke minst før den ble avbildet og havnet her også, det tar litt mer tid når kroppen er i dvalemodus. Jakken er i alpakka garn, så varmende, myk og god. Det her er blitt favoritt jakken, det har det gitt :)) Så den blir det stas å ha på utover våren og seinere med tiden også. Så synes jeg gutten på fremsiden er så søt og piken på baksiden er riktig så nydlig. Ordprinten passet bra til gutten. Bildene kjøpte jeg for en tid tilbake på et museum, en liten skatt fant jeg. Alle knappene er med på å gjøre jakken litt spesiell, selvom den er enkel og rettstrikket. Klikker du på bildene får du de i større format.

Jakken er nokså fasong strikket, med litt korte ermer.

Det ble riktig så mange knapper både nedover
og oppover. Tror sikkert nok det ble over tyve stykker. Vrangborden er i to rett og to vrang
Til stolpekant, har jeg heklet.
Så er det fotoprint og ordprint; -du må ikke gjøre sånn, sier du
Jakken har raglanarmer og det er veldig snedig å strikke. Da slipper man å sy armene.
Fotoprint av nydlig pike, som var liten på tidlig 1900 tallet
Hei så lenge og lag deg gode dager 🙂