-mine strikkede kjoler

Har du funnet din sommerfavoritt blant dine strikkeplagg? Det har jeg og den er så smashing å ha på. Den kan brukes til hverdag og fest. Den er særs enkel å strikke, da det kun er rettmasker og vrangmasker. Rillestrikk, gir i seg selv en fin effekt. Kjolen vokser litt for hver gang den brukes. Garnet den strikkes i er Sandnes Line, som er finfint til denne modellen. Kjolen har fått navnet Eveline kjolen. Jeg er i hvertfall veldig glad i kjolen!

Jeg har strikket Eveline kjolen i fargen lys grå.
Jeg har strikket Eveline kjolen i fargen lys grå.

Kjolen kan strikkes i mange farger. Kos dere videre med sommerdagen og keep on knitting!

Strikkehilsen og klem fra Arnhild ?

Denne kjolen begynte jeg på for riktigriktig lenge siden, lenge som i over som nesten to år vil jeg tro. I utgangspunktet skulle jeg vel egentlig bruke en gammel kjole som underdel. Slik ble det ikke gitt, istedet brukte jeg noe av garnet jeg kjøpte på djèrba. Fant ut at det mosegrønne passet perfekt sammen med det sorte boucle garnet. Kjolen gjorde jeg ferdig til jeg skulle i trippel førtiårslag for noen uker siden, men tok litt tid å få den her på bloggen a gitt :))                                     

-synes det passet perfekt med dette litt brede beltet til og de to fargene ble finfine sammen
-rillestrikk gir en riktig så fifi effekt
-boucle garn i seg selv, gir en super effekt
-denne fotoprinten er av min far i ung alder, han leser avisen 🙂 Så ble det fløyelsbånd og en blondkant til pynt, det gjør alltid susen. Greia når man skal pynte til med, tre bånd i nederkant. Så har jeg lært meg til å sy fast tre bånd på en gang, da sparer jeg meg for litt tid da vettu :))) 
hei så lenge og god weekend :))

                                                 

6 Comments

-torsdag kveld var det fantastisk flott kirkekonsert og ruth elin kjolen var med 🙂 stas og ære for meg. Siden kjolen er fra min-design-strikk 🙂 Kjolen er strikket i forskjellig garntyper, silke cashmere, lotus silke, merino lammeull, mohair silk, cotton viscose og beltet i safran garn.-det er egentlig mange kjoler i en kjole det her. For nedre del av armene, som er sydd av en duk, ja de kan kneppes av. Smart og snedig.-så kan man ta av de filtede notene, så får kjolen ei anna utsjånad 🙂

-så vips, knapper en på armene igjen. Enda en ny kombinasjon 🙂


-detaljene på kjolen

4 Comments

-for litt siden ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å designe og strikke en kjole for en flott dame her på averøy 🙂 ja,ja,ja selvsagt ville jeg det. Storveist nøgd ble jeg over å få et slikt spørsmål. Særlig over at hun vil bruke den spesielt til en kirkekonsert hun skal være med på. Gleden var stor da jeg fikk garnet i posten, for jeg bestilte noe av garnet til kjolen på nettet. Når jeg handler garn liker egentlig jeg å kjenne på garnet, men denne gangen tenkte jeg at jeg ville prøve noe annet til denne flotte syngedamen da. Noe av garnet er spunnet og farget på henrichsens uldspinderi i danmark, merinoull og de har innkjøp av garn fra new zeland og australia. Det ble innkjøpt litt silkegarn og cashmerinoull også. Silke og cashmerino garnet er fantastisk mykt og godt. Det andre garnet jeg har valgt å bruke er viscose garn og kid silk, som er kjøpt på puls butikken. Ved å bruke kid silk, blir det litt mohair preg på kjole delen og viscose fordi jeg synes det er en finfin glans i nettopp dette garnet.
-en blondeduk jeg så på en butikk nylig, har jeg tenkt til å bruke som deler til armene. Så får vi se hvordan resten av armene blir. Et spennede kjoleprosjekt det her og jeg gleds meg til å fortsette med det.
hei så lenge og ha fin vår kveld 🙂

-min svigerinne lise, har ønsket seg en strikkekjole. Så da ville jeg glede henne med en strikkekjole i bursdag gave. Bursdag hadde hun i april, så kjolen har ligget litt på hviling og så fremme igjen. Nå er den ferdig, så nå kan hun bare vente på sommerdager og svinge seg rundt 🙂
Kjolen har jeg strikket i bommuls garn, fra solberg spinneri og mercirisert bomulls garn,sandnes garn. Beltet har jeg heklet og er en blanding av viscose og mercerisert garn. Foto trykken, er brudebilde av lise`s foreldre, mine svigerforeldre. Et fototrykk av min svigermor som lita jente og lise (fototrykk bak) som lita jente, i rød matroskjole. Flotte bilder, som gjør kjolen litt mer spesiell
hei så lenge 🙂

2 Comments

-er inne i en tid hvor jeg synes kjoler er snedig å designe og strikke. Det er også fortsatt fint å mixe med forskjellig garntyper og merker. I denne kjolen har jeg strikket skjørtet i kid silk og "rheuma-thermal-wolle". I retsen av kjolen har jeg brukt boucle og viscose garn. Så har jeg også pyntet med forskjellige bånd, for å gjøre kjolen til noe eget. Fotoprint av gamle vintage postkort gjør seg finfint på denne kjolemodellen.

-en ny sommer kjole 🙂 som også er i bommuls garn. Det hvite er garnet frotolett, fra solberg spinneri (gammelt garn, som jeg har funnet hjemme hos min mor). Det grønne er cotton lux. Jeg synes kombinasjon frotolett ("grovt garn") sammen med mercerisert garn som cotton lux, gir en fin effekt. Min erfaring er, når en strikker vrangbord strikk på overdelen, blir det mer elastisk. Hvilket er lurt, når det ikke er glidelås i kjolen. Fløyelsbåndet er ikke bare som pynt, men også til å stramme og knyte for å holde kjolen oppe på skuldrene. Båndet med "pong-ponger" er egentlig til bruk ved scrapbooking, men det kan jo også brukes til annet :))
Fototrykk bildene er jeg så heldig og ha fått fra oldefaren til min mann. Vi vet ikke hvem som er på bildene, med de er hvertfall gamle og fine.
Ha en fortsatt fin dag og hei så lenge 🙂

2 Comments

-denne sommer kjolen blir fin når jentene mine og skal til tunisia i sommer :)) Når jeg var hjemme hos min mor og far i vinterferien, fant jeg noe gammelt garn, igjen 🙂 Så den gamle genseren, som ikke var gjort ferdig, "rekte" jeg opp. Kjolen er i to forskjellig bommulsgarn. Selve skjørtet er i frotolett, fra solberg spinnerier og det andre er mayflower. Det også noe jeg fant hos min mor. Har heklet på litt kanter, brilla garn har jeg brukt da. Gleds meg til å bruke kjolen og det blir nok et par kjoler til. I samme fasong, men andre farger:)

ønsker dere en finfin påske og god weekend
onsdag og snart kommer smånissene på besøk.

-tidligere i år begynte jeg på en kjole, så ble det en liten pause fra kjolestrikking, men så gitt,- i høst ble den ferdig. Kjolen ble riktig så fin og fasongen ble jeg nøgd med.

På selve skjørtet brukte jeg veeeeeeeeldig tynne pinner(2,5), men resten brukte jeg mer grei pinnestørrelse. Har brukt mange forskjellige garntyper og mixet sammen, ull, bomull, boucle, silke og mohair. Det som gjør kjolen til en orginal modell, er pynten jeg har satt på. Ulik typer bånd, perler, slike fine "buttom`s" (som en bruker til scrapbooking) og den flotte nålen jeg har fått av min dyktige Vib venn.