-mine strikkede armvarmere

Det er min favoritt ordprint -skal vi holde hender en stund-. Det passer perfekt å ha den til armvarmer/pulsvarmer. De her strikker du i DROPS alpaca boucle og DROPS babyalpaca silk fra Garnstudio. Jeg har de i ferdige garnpakker i nettbutikken min http://www.min-design-strikk.no/products/garnpakke-til-armvarmerpulsvarmer-i-drops-alpaca-boucl-og-drops-babyalapca-silk

Så velkommen innom der for inspirasjon til strikke-syslerier

Ønsker dere en finfin lørdag 🙂

-skal vi holde hender en stund-
-skal vi holde hender en stund-

Arm-varmere får jeg aldri nok av, jeg er blitt litt avhengig av å ha slike varmere. De gjør at jeg holder meg god og varm gjennom dagen. De her er strikket i min-flette teknikk, en strikketeknikk jeg begynte med for noen år siden. Så den først i en strikkebok av kari hestnes ("strikk- en reise til indre ro"). Antall vrangmasker mellom mini-flettene der flere og de ble strikket på en litt annen måte enn det jeg gjør det. Garnet jeg har brukt til disse arm-varmerene er kashmir alpakka, fra sandnes. Et aldeles nydelig mykt,varmt og behagelig garn. Under bildene ligger oppskriften til -uffda,det går nok over, skal du se-, arm-varmerene, samt en videosnutt om hvordan du strikker mini-flette

Jeg har brukt pinne nummer seks,så de her er relativt radig å strikke
Mini-flette gir en finfin effekt
Mini-flette teknikken er over tre masker, en vrang og to rette
En ordprint har det også blitt på denne -huffda,det går nok over,skal du se-
En liten engel passet fint på disse arm-varmerene

Mini-flette arm-varmere

Garn: kashmir alpakka fra sandnes eller annet som passer i tykkelse, to nøster av femti gram
Du trenger ikke flette-pinner

Mini-flette går over tre masker slik; en maske vrang, to masker rett- :rett maske en tas av pinnen med høyre pinne, strikk så rett maske nummer to, sett venstre pinne i rettmaske en og slipp rettmaske to inn på høyre pinnen og strikk så rettmaske en* Gjenta dette ut omgangen. Neste omgang strikkes en vrang og to rette.

Legg opp tretti masker på settepinne seks (seks,ni,seks,ni masker). Strikk mini-flette mønster så langt du ønsker arm-varmerene skal være, de her er tjue-sju cm lange. Om du ønsker hull til tommelen, slik det er på disse, feller du av tre masker (fjerde,femte og sjette maske på første pinne) etter ønsket lengde, her etter tjue cm. Omgangen etter du har felt av masker,legger du opp tre nye. Når du har strikket ferdig og felt av, hekler du luft-maske buer som pynte-kanter. Etterpå fester du trådene og vips har du noe å varme deg med 🙂

Her får du en instruksjonsnutt om hvordan du kan strikke mini-flette

Takker så meget for at du tok turen innom min nye blogg og ønsker deg velkommen tilbake 🙂

2 Comments

For et par år siden, strikket jeg mine første armvarmere. Jeg synes det er riktig så godt å ha de på,så jeg bruker armvarmere hver dag. De er med på å holde meg varm. Disse armvarmerne her, strikket jeg av restegarn etter noen prosjekter av alpakka garn. De er gode, lange, myke og selvsagt varme. Riktig så gode å ha rett på huden. Jeg dynket de i vann etter de var ferdig strikket, så fikk de seg noen runder i tromlen. Noe sier meg, at disse armvarmerne vil bli flittig brukt fremover.

Lange er de,helt opp til over albuen og godt over håndflaten.

Litt egen reklame har jeg jo på alle strikke eller hekle modellene mine.

Andre armvarmeren er helt lik da vettu.

 Jeg har heklet en kant for å få en finere kant mot håndleddet (heklekanten er ikke synlig).
Lag dere en god weekend 🙂

2 Comments

I et tidligere innlegg her,nevnte jeg på disse venninnene mine som er blitt 40 år. Det ble et par armvarmere til. I samme garn som tidligere, alpaca boucle. Dette garnet er mykt og deilig,samt at det varmer godt. Til heklekantene har jeg brukt av samme garnet og fargen. Ordprinten er ; -latter for liten og latter for stor. Om du klikker på bildene får du de i større utgave.

De armvarmerne her ble gode og lange,så de varmer godt oppover armene

Så har de sorte fløyelsbånd,som kan strammes inn ved håndleddene

De har heklet blonder i kantene.

Ordprinten, -latter for liten og latter for stor.

4 Comments

I 2010 fylte mange av mine venninner 40 år. Så noe på overtid etter deres vel overstått, fikk den ene av de, disse armvarmerne. De er strikket i alpaca boucle, et deilig garn fra garnstudio. Fargen er også delikat og fin synes jeg. Lys grå er visst en av de"poppis" fargene i vår. Jeg har strikket i rettstrikk og vrengt armvarmerne etterpå. Det gir en fin og enkel effekt, særlig i slikt boucle garn. Så har jeg heklet på kanter og tredd i fløyelsbånd. Båndet er kjøpt på puls butikken her på Averøy. Der har de forresten mye flotters, som kan brukes til diverse kreative saker (klikker du på bildene, så blir det forstørret).

Armvarmerne rekker deg til albuen, eller de blir jo kortere om man ønsker å dra de godt over håndleddene.
I den enden som skal være mot håndleddene, har jeg heklet på en kant som er litt "rysjete". Så denne kanten er videre enn den som er mot albuen.
Fløyelsbåndet har fine hvite detaljer.
Så en ordprint med; -hjemme er et godt sted.

Disse armvarmerene her, var en gave til en av mine venninner som hadde trippel firenull års feiring tidligere i høst. Nå har Ragne vært så grei og tatt noen bilder av armvarmerene hun fikk (jeg fikk ikke tatt noen bilder før jeg ga de bort serru). De er strikket i alpakka fra garnstudio, så har jeg tromlet de litt etterpå. Da blir de ritkig så fine og myke. Så er de lange, slik at du kan ha de langt oppver armen 🙂

Når man tromler det som er strikket i alpakka, blir det mye tettere og luenere. Så synes jeg de blir dine med vrangsiden ut.

Fargen er delikat og fin synes jeg 🙂

Lange armvaremer, med heklekant for å gjøre de litt mer "fløffy".

 Store søsteren min har bursdag i dag, så hurra for deg og sudiluttantei 🙂 I gave har jeg har strikket armvarmere til henne. Jeg brukt alpakka garn fra garnstudio. Synes dette alpakka garnet er mykt og deilig, så disse armvarmerne ble like så. Først strikket jeg de lange, store og gode. Kjekt å bruke rundpinner, for jeg er ikke så begeistret for disse settepinnene. Så fikk varmerne seg noen runder i vaskemaskin og noen runder i tromelen. Da ble de akkurat passe lange og fine i fasongen.

                                               Lilla fargen er riktig så fresh og fin 🙂

Så har de fått en tabtrykk med: -denne er laget av glede, spesielt til deg

                                                      Hei så lenge og ha en finfin weekend :))

3 Comments
på armer og henda, er pulsvarmere. Glemte igjen "bestis" varmerne mine når jeg var i Hokksund i romjulen. Så da ble det noen nye. Har brukt shetland-soft garn på det grønne paret og heklet på litt kanter med tynn-alpakka. Så tromlet de seg litt i tørketrommel etterpå. Da ble de riktig så deilig å myke. Det andre paret er strikket i shetland-soft og tynn-alpakka, med litt hekle kanter de og. Gode og varme de også gitt.